Веломандрівки

Ремонтують дорогу своїми руками!

ремонт дороги своїми руками (бетон)

На ділянці траси Оженин – Черняхів (після с. Бродів перед мостом через Горинь, де починаються глибокі ями на дорозі) побачив незвичні купи: пісок+щебінь+…цемент.

Пісок+щебінь+цемент+вода=бетон

Одразу згадав, що з таких інгредієнтів роблять бетон!!

Проїхав декілька таких купок матеріалу, коли зустрів групу молодих людей з … металевою ванною, мітлою, каністрами води та мішками з цементом. Я здогадався чим вони займаються, але вирішив дізнатись деталі…

…привітні молоді люди сказали, що вони з с. Могиляни (за річкою). Їм надоїло їздити з села в Оженин і періодично ремонтувати підвіску. Тому вирішили самотужки зберегти асфальт на цій дорозі!

“ручна газодувка”)

Матеріали для ремонту дороги ентузіасти придбали за свій кошт, частково домогла голова могилянської сільради.

Хлопці, які своїми руками та за свої кошти ремонтують дорогу, сказали що публікація даної статті може обернутись для них штрафом! Штраф за те, що вони втручаються у власність Автодору!!!

Тобто, фури які розбивають дорогу, не штрафують, а людей котрі її ремонтують можуть оштрафувати??

Також я почув думку, що сільська рада не може за свій кошт ремонтувати дорогу в селі, якщо на це не було виділено кошти в річному плані (бо можливий штраф за нецільове використання коштів)…

Тому запитання до юристів або представників влади: чи може громада або окремі громадяни ремонтувати дороги в Україні, доки профільне відомство не спромоглось це зробити за наші податки?

Траса Оженин - Могиляни
на фото №5 місце ремонту дороги

One thought on “Ремонтують дорогу своїми руками!

  1. admin :

    Дякую хлопцям і дівчатам з с. Могиляни – пройшов рік, а ділянки які вони зацементували своїми руками стоять рівнесенькі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *